Uw aluminiumprofielen verdienen de beste bescherming tegen weer en wind.
Die krijgen ze dankzij een duurzame oppervlakte-behandeling.

Bij Profel kiest u uit:

 • poedercoating: poedercoaten en/of pre-anodisatie
 • anodisatie

Milieuvriendelijke voorbehandeling

Cruciaal in het coatingproces? Een optimale voorbehandeling. Die garandeert dat de lak duurzaam blijft en dus niet gaat onthechten. Tijdens een chroomvrije cyclus voorzien we uw profiel van een conversielaag uit titaan-polymeer. De innovatieve techniek telt drie stappen:

Intensieve
oppervlaktereiniging
acht spoelingen
mechanische scheiding tussen
reinigings- en conversiecyclus

We ontwikkelden deze aanpak samen met een van onze vaste leveranciers. Het resultaat? Een methode die veel milieuvriendelijker is dan de ondertussen achterhaalde chroom 6-voorbehandeling.

Anodisatie

Net als elk metaal is ook aluminium gevoelig voor oxidatie. Wist u dat de beste bescherming tegen oxidatie … oxidatie is? Daarom kunt u uw profielen laten anodiseren. Dat is kunstmatig oxideren, via een elektrochemisch proces met een capaciteit van 5 x 20.000 ampère.

Ook bij anodisatie kunt u voor een kleurtje kiezen. Onze twee vol-automatische anodiseerlijnen produceren de volgende tinten*:

Natuur (E6EV1)
Champagne (E6C32)
Brons (E6C33)
Elektrolytisch zwart (E6C35)
 • Kwalitatief
  Het proces voldoet aan de strenge Qualanod-voorschriften.

  * Deze oppervlaktebehandeling is niet altijd mogelijk voor ramen en deuren. Informeer daarom bij uw Profel-contactpersoon naar de mogelijkheden. 

Pre-anodisatie

Komen uw profielen terecht in zeer agressieve corrosiegevoelige milieus zoals de kust, een industriële omgeving of druk verkeer? Dan combineert u het best twee behandelingen: éérst (pré)anodiseren, dan poederlakken.
Onze preanodisatie is:

 • Milieuvriendelijk
  want het proces is vrij van zware metalen
 • Kwalitatief

Benieuwd naar de beste oppervlaktebehandeling voor uw profielen?

Profel adviseert u graag.